Защо да се доверите на детегледачка?

Колкото и да обича децата си, всеки родител понякога има нужда да повери грижата им на детегледачка. Дали, защото има нужда от малко време за себе си, дали поради възникнал ангажимент, който не може да бъде изпълнен в присъствието на детето, но се налага. В този момента на помощ идва незаменимата помощ на детегледачката. За някои родители, използването на тази услуга е чуждо, но наемането на детегледачка има безброй предимства, които могат да тушират всяко съмнение.

Свободно време за родителя

Основното, което детегледачката осигурява на родителя е свободно време. Както вече беше посочено, това време може да бъде използвано за работа, за отпускане, за досадни или не толкова домакински задължения. Без значение, дали става дума за час- два или за по- дълъг период от време, наличието на детегледачка освобождава времеви прозорец за родителя, който да бъде оползотворен според нуждите.

Комуникация извън семейството

Много деца, особено тези в предучилищна възраст или непосещаващи детско заведение, комуникират основно с членове на семейството. Това води до едно нездравословно привързване към единия или и двамата родители и на по- късен етап- яслен, градински, училищен- откъсването на детето от семейството се превръща в нещо изключително трудно и болезнено. С цел да се избегне това, за детето е полезно да комуникира с детегледачка. Особено, когато това общуване се случва с поетапно увеличаване на времето прекарано заедно, в позната за детето домашна обстановка.

Обратна връзка

Детегледачките имат различен поглед върху отглеждането на деца, тъй като това е част от техните професионални задължения, част от работата им. След известно време прекарано с детето, детегледачката може да даде обратна връзка за развитието и поведението на детето, както и способността му да се адаптира. Като външен човек и специалист, детегледачката проявява по- различен вид наблюдателност и отчита някои фактори по по- различен начин от родителя. Тази обратна връзка със сигурност би била полезна.

Време и внимание изцяло насочени към детето

Детегледачка насочва цялото си внимание към детето и времето, за което е наета е изцяло оползотворено в грижа за това дете. В ежедневието си, родителят който се грижи активно за детето, едновременно с тази грижа, се ангажира и с куп други неща. В дома винаги има дребни и не чак толкова задачи, които да бъдат свършени. Това е част от домакинските задължения на живущите. Съответно, рядко вниманието на родителя може да бъде насочено на 100% само и единствено към детето. При детегледачката не е така. Неин единствен ангажимент и приоритет е грижата за детето- внимателната, целесъобразната грижа.

Наемането на детегледачка е една чудесна опция за родителите, които имат нужда от качествена и професионална помощ при отглеждането на своите деца. Разбира се, детегледачката не може да замени изцяло родителската грижа, но е алтернатива, от която си заслужава родителите да се възползват.